e-upisi u vrtić - informacije i najčešće postavljena pitanja

Poštovani roditelji!

Ovdje ćemo vam pokušati dati najvažnije informacije i podršku kako bi što jednostavnije prošli kroz proceduru elektronskih upisa. Trudit ćemo se tekst nadopunjavati vašim novim pitanjima kako se ona budu otvarala tijekom samog postupka, a ako na neka pitanja ovdje ne možete naći odgovore, slobodno se obratite stručnom timu vrtića telefonski (01 6545 905) i e-mailom (vrtic-botinec@zagreb.hr).

Prije svega, važno je da se upoznate s Obavijesti o upisima u dječje vrtiće Grada Zagreba, te ponudom programa dječjeg vrtića Botinec. Samom obrascu upisa možete pristupiti preko poveznice https://e-pisarnica.zagreb.hr/ePisarnica/eisprave2 te https://eupisi.zgvrtici.hr

Ukoliko imate pitanja vezano za ispunjavanje obrazaca, možete pročitati Korisničke upute za online upise, a u slučaju poteškoća možete se obratiti za ovu svrhu posebno uspostavljenoj službi podrške (Helpdesk) na adresi e-upisi.vrtici@zagreb.hr

Najčešća pitanja roditelja:

Kako se prijavljujem preko sustava e-građanin?

Za elektroničku predaju zahtjeva potrebna je adresa e-pošte (e-mail) ili/i osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani te prijava u sustav pomoću sigurnosne razine 3 (ili više). Više o sustavu e-Građani i kako koristiti usluge u sustavu e-Građani možete vidjeti na poveznici https://gov.hr/e-gradjani/kako-postati-e-gradjanin/1553. Listu prihvatljivih vjerodajnica sigurnosne razine 3 ili više možete vidjeti na poveznici https://gov.hr/e-gradjani/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1667.

Gdje mogu odabrati program i objekt vrtića?

Tijekom prošlogodišnjih elektronskih upisa sustav je omogućavao odabir programa vrtića (redoviti ili neki od posebnih programa), no nije bilo moguće odabrati željeni područni objekt vrtića. U slučaju da unutar sustava i ove godine neće biti moguće odabrati objekt, svi prijavljeni roditelji će od dječjeg vrtića dobiti e-mail putem kojeg će se moći odlučiti za željeni objekt. Naravno, u slučaju bilo kakvih pitanja slobodno se obratite stručnom timu vrtića telefonski (01 6545 905) i e-mailom (vrtic-botinec@zagreb.hr)

Napominjemo da se, prema Planu upisa dječjeg vrtića Botinec u pedagošku godinu 2021./22., zbog prostornih uvjeta djeca vrtićke dobi (starija od tri godine) neće moći upisivati u područni objekt Odra, već isključivo u središnji objekt (Zlatarova zlata 67) objekt Kuću jezika (Ivice Kičmanovića 13) i objekt Mala Mlaka (Malomlačka 84).

Moje dijete će sljedeće godine biti u godini prije polaska u školu. Prijavljujem li ga u redovni program ili u program predškole?

Program predškole se odnosi na obavezni 250-satni program za djecu koja nisu polaznici vrtića, tzv. "malu školu" koja se odvija dva puta tjedno, i to na lokacijama u Odri i u Botincu. Ukoliko želite da se dijete upiše u dječji vrtić radi svakodnevnog, 10-satnog programa, u sklopu kojeg djeca također prolaze sadržaje pripreme za školu na za to predviđenom mjestu birate "redoviti 10-satni program".

Hoće li se održavati inicijalni razgovori s roditeljima i djecom?

Niti ove godine se neće održavati incijalni razgovori prije upisa u vrtić. Iznimno, incijalni razgovori prije upisa održat će se u slučajevima kada je potrebno procijeniti moguću prilagodbu prostora, programa i organizacije rada djetetu u specifičnoj zdravstvenjoj ili razvojnoj situaciji te ukoliko tako procijeni stručni tim vrtića. Sve specifične informacije o polasku u vrtić roditelji će dobiti prilikom potpisa ugovora, o čemu ćete biti obaviješteni.

Što je sa potvrdom od pedijatra, zdravstvenom iskaznicom i knjižicom cijepljenja koje su se donosile na incijalni intervju?

Roditelji kojima je odobren upis na potpis Ugovora donose kopiju zdravstvene iskaznice, potvrdu pedijatra da dijete smije pohađati dječji vrtić, te knjižicu cijepljenja. Uredna procijepljenost i potvrda pedijatra uvjet su za upis djeteta u vrtić.

© 2014 Vrtić Botinec. Sva prava pridržana.