Povijest vrtića

Na jugozapadnom dijelu Novog Zagreba, između visokih zgrada i malih obiteljskih kuća i dvorišta iznikao je 1972. godine Dječji vrtić "Botinec".

Stotinu četrdeset i petero djece raspoređenih u sedam skupina krenulo je u susret prvim vrtićkim danima. Od tada je broj djece stalno rastao, a rastao je i naš vrtić. 1979. godine otvoren je područni objekt Odra.

1984. g. među prvim vrtićima u Zagrebu započinjemo program "male škole". Kako je vrtić ubrzo postao premali za svu djecu koja su se željela igrati s nama, 1985. g. krenuli smo s prijevozom djece starijih skupina u druge vrtiće Novog Zagreba. "Gosti" drugih vrtića bili smo sve do 2000.g. kada se vrtić Botinec proširio novim objektom. 2006.g. otvaramo i područni objekt "Kuća" koja se danas zove "Kuća jezika". 2010. godine završena je izgradnja novog područnog objekta "Mala Mlaka", za nove tri skipine djece.

Danas vrtić pohađa 506 upisane djece koja se vesele, igraju i uče sa svojim odgojiteljima. Neka od djece koja su pohađala vrtić, danas su naši roditelji s kojima surađujemo. Svi zajedno nastojimo osigurati poticajno i veselo okruženje za male ali i one malo veće.


© 2014 Vrtić Botinec. Sva prava pridržana.